Barn och tyngdtäckenBarn och tyngdtäcken

Sömnproblem hos barn ökar

Många barn lider av sömnproblem idag. En del beror på neuropsykologiska orsaker, som t.ex. att man är född med Downs syndrom, Aspergers syndrom, ADHD eller autism. Andra orsaker kan vara stress och oro. Kanske man känner sig orolig för att mamma och pappa ska skiljas? Kanske mår man dåligt för att man är utanför gänget och inte har någon att vara med? Kanske är man rastlös och orolig för att man ligger efter i skolan och har svårt att hänga med på lektionerna?

Oavsett orsaken, så vet vi att man sover bättre under ett tyngdtäcke. Man känner sig trygg och lugn, sover hela natten, och har mer ork när man vaknar på morgonen. En god sömn löser inte alla problem, men det gör en pigg och stark så att man orkar hänga med i skolan, göra sina läxor, och leka med kompisar.

Det är därför vården gärna inleder en behandling av barn som har sömnproblem med att förskriva ett tyngdtäcke. Det hjälper barn att sova bättre och få mer energi, vilket kan göra att man inte behöver använda läkemedel.

Tyngdtäcken till barn

Vi på Cura har tyngdtäcken i lättare vikter som är mer lämpliga för barn. Dock rekommenderar vi att barn under 5 år inte använder tyngdtäcken. Man bör vara gammal nog och stark nog att kunna ta av sig täcket om man vill; därför har vi valt att vara ”onödigt” försiktiga och sätta en åldersgräns vid 5 år.

Kom ihåg att du har 90 dagars full returrätt, så länge förpackningen är obruten.