Våra fantastiska kunder berättar

Vi blir väldigt glada för alla som hör av sig till oss med feedback, synpunkter och kommentarer om våra produkter.
Vill du också dela med dig av dina erfarenheter? Vi premierar dig som lämnar uttalande med namn och bild med en
rabattkod på 20% att använda i vår e-butik.
Skicka in din feedback!

”Ingen av oss har egentligen haft några sömnproblem utan vi provade CURA-täcket av ren nyfikenhet. Vi blev verkligen glatt överraskade då vi kände hur mycket mer utvilade vi kände oss utan att för den skull sova längre.”

Anders berättar att han även köpte ett täcke till sin mamma som haft stora problem med sömnen i många år:
”Hon är jättenöjd med täcket och sover äntligen hela nätter, tror att de allra flesta skulle förbättra sin sömnkvalitet avsevärt med hjälp av täcket. Vi trodde att det skulle vara väldigt varmt men de är faktiskt svalare än våra tidigare täcken.”

Anders och Anette
Haga

”Jag har MS och därmed mycket stickningar i benen. Jag sover mycket bättre med tyngdtäcket. Pirret i benen försvinner ju inte helt, men med täcket blir det lite lugnare. Jag vaknar på nätterna men inte alls lika många gånger som tidigare.”

Ann-Christin Gundersen Nilsson
Kvissleby

”Jag har under en längre tid haft svårt att sova på grund av stress, oro och ångest. Jag låg och vred mig om kvällarna och vaknade lätt på natten. De få timmar jag sov gjorde att jag alltid vaknade med huvudvärk; inget trevligt sätt att börja dagen på!

En vän hörde av sig till mig och undrade om jag ville prova ett tyngdtäcke. Jag hade hört om dessa tidigare men aldrig provat. Redan första natten kunde jag med min aktivitetsklocka uppmäta längre och jämnare sömnintervaller. Jag var lite orolig att täcket skulle upplevas varmt på kroppen, men trots tyngden tycker jag inte att det blir varmt på samma sätt som ett vanligt täcke.

Nu har jag använt tyngdtäcket en period och är mycket positivt överraskad! Jag sover betydligt bättre, känner mig avslappnad på morgonen och är inte lika trött. Tyngdtäcket har även hjälpt mot min kroniska huvudvärk som nu är borta. Jag skulle verkligen rekommendera alla med sömnbesvär att prova ett tyngdtäcke!”

Anna Falk
Förskollärare
Krokom

”Jag fick ett Pearl-täcke i julklapp av min man. Numer sover jag som en gudinna! Jag är verkligen supernöjd med er produkt och hoppas att fler blir lockade att köpa och prova täcket. Jag arbetar som 1:a servitris på Scandic Star Sollentuna och är i farten precis hela tiden. Sömn och återhämtning är otroligt viktigt för mig.”

Anna Paulsson
44 år
1:a servitris på Scandic Star
Sollentuna

”Tidigare hade jag en djupsömn om bara 40-50 minuter per natt, vilket är för lite. Genom min aktivitetsklocka kunde jag med tyngdtäcket uppmäta en tredubbling av den tiden, helt fantastiskt! Jag har alltid haft svårt för att somna på kvällen men det blev också mycket bättre. Jag märkte även att min hjärtklappning som jag tidigare haft problem med inte heller är lika frekvent. Det har i princip upphört helt!”

Anna-Stina Andersson
Ambulanssjuksköterska
Strömsund

”Stressen kring jobbet gör att jag ibland sover dåligt. Med mitt tyngdtäcke från CURA kommer jag till ro snabbare och har ökat min djupsömn. Jag är piggare och gladare när jag vaknar!”

Ayan Dalal
Barnmorska
Sundsvall

”Underbart täcke! Sover bättre och vaknar utvilad. Myser gärna under det när jag ser på TV, skönt och lugnande med tyngden som omsluter kroppen.”

Benita Degermo
45 år
Gävle

”Vad är hemligheten att orka jobba natten vid 70? Ta hand om dig själv. Unna dig ett spa ibland. Men det bästa: använd CURA-täcket när du sover, det gör jag! Dagens aktiviteter går som en dans. Helt underbart att jag köpte detta täcke. Nu sover jag gott!”

Britt-Inger Bergqvist Pettersson
70 år
Undersköterska
Hammarstrand

”Eftersom mitt yrke innebär en del nattjobb och treskiftgång så har jag länge sovit dåligt. När jag provade tyngdtäcket första gången kändes det som en trygg omfamning! Numer är jag mer utvilad, piggare och gladare.

Jag hade hört om tyngdtäcken tidigare genom kollegor på BUP där man använder tyngdtäcken med mycket god effekt på barn med neuropsykiatriska diagnoser.”

Catharina Åström
Barnmorska
Sundsvall

”Tänk att ett täcke kan göra så stor skillnad! Känslan av välbehag kom på en gång och redan de första minuterna efter jag lagt mig under CURA-täcket kände jag hur det omfamnade mig och gjorde mig sömnig. Jag vaknade med ett leende.”

Christina Brännström
Controller
Kiruna

”Jag köpte CURA-täcket för att prova och blev så positivt att det fungerar! Jag rekommenderar verkligen andra att prova!”

Dan Pettersson
62 år
Lomma

”Innan jag använde detta täcke så sov jag dåligt och snurrade runt massor. Men efter jag använde detta så sover jag gott hela nätterna, snurrar inte alls lika mycket och vaknar ofta utvilad. Ångrar absolut inte detta köp, täcket är värt varenda krona!”

Frida Bäck
32 år
Arbetssökande
Stenungsund

”Jag har haft sömnproblem i 10 år och har hört talas om tyngdtäcke, men har inte trott på det. Jag har fått insomningstabletter utskrivna, men det har inte känts bra för mig att behöva ta dessa. En lördag em skulle jag åka buss och tåg, så jag köpte med mig en kvällstidning och där var det en annons och information om tyngdtäcke, så där och då bestämde jag mig för att beställa ett täcke från Cura. ”Det är värt att prova”, tänkte jag. Jag var skeptisk när jag bäddade , men……. jag har inte sovit så här bra de senaste åren som jag gör nu! Har även fått en arbetskamrat att också prova, även hon är super nöjd. Jag har bara gott att säga om täcket!”

Gun Gustafsson
Köping

”Jag fick mitt tyngdtäcke i julklapp och är fortfarande jättenöjd eftersom jag sover bättre och djupare. Jag har flera som hört av sig till mig och frågar mer om täcket. Kan verkligen rekommendera CURA-täcket!”

Helena Dalin
44 år
Enhetschef
Indal

”Mitt CURA-täcke är den bästa present jag fått! Det får mig att längta till sängen och där får jag ro och god vila av en ”kram” av mitt tyngdtäcke”

Ingela Söderlund
66 år
Fd. mentalskötare
Järfälla

”Jätteskönt täcke! Jag upplever att min sömnkvalitet blivit så mycket bättre. Numer kan jag inte sova med ett vanligt täcke. Tack för hjälpen med bättre sömn!”

Jeanette Carlén
49 år
Lagerarbetare
Göteborg

”Jag är så tacksam att detta underbara täcke kommit in i mitt liv, helt magiskt! Jag har haft stora sömnproblem i 5-6 års tid på grund av stress, som inneburit att jag vaknar ofta. Sedan jag börjat sova med CURA-täcket sover jag som en prinsessa och vaknar mycket mer sällan.

Min son som har ADHD sover oroligt, och även han är väldigt nöjd med täcket.”

Jenny Jansson
Barnmorska
Sundsvall

”Sömnen är jätteviktig för mig. Jag har tidigare haft problem med att sova hela nätter och vaknat flera gånger ibland, så ofta som varje timma. Med det underbara CURA-täcket sover jag mycket djupare och det händer till och med att jag vaknar på samma sätt som jag somnade = den ultimata sömnen! Jag är helt enkelt så nöjd med mitt täcke. Mitt råd till alla som har problem med sömnen är att prova ett CURA-täcke. Ge det några dagar, det tar ett tag att vänja sig vid tyngden.”

Johanna Olsson
30 år
Säljare
Äppelbo

”För mig har CURA-täcket inneburit en stor hjälp! Jag har haft svårt att komma till ro och sova, och eftersom jag arbetar skift så måste jag ju kunna sova när möjlighet ges.

Jag sover numer avsevärt mycket bättre, vaknar piggare och upplever att skiftgången känns enklare. Jag har mer ork och ett större lugn i kroppen.”

Jörgen Carlsén
Skiftarbetare
Sundsvall

”Jag är mycket nöjd med mitt tyngdtäcke! Jag har snart använt täcket under en veckas tid och sömnen blir bättre och bättre!”

Josefin Pommer
40 år
Förskollärare
Klippan

”Efter att ha fött 4 barn tätt och dragit ett stort lass så har jag inte sovit många sammanhängande nätter på lång tid.

Nu sover jag som en stock med CURA-täcket och om jag vaknar på natten är det lättare att somna om igen.”

Julia Liljekvist
Barnmorska
Sundsvall

”Jag har aldrig lidit av några större sömnproblem, förutom det faktum att jag kanske sover för lite. Som egenföretagare där vardagen går i 180 knyck så är man ju i behov av god sömn.

Jag och hela familjen är positivt överraskad av tyngdtäcket från CURA! Barnen tycker det är jätteskönt att använda det, och de kommer till ro snabbare om kvällarna. CURA-täcket är verkligen en toppenprodukt som många kan bli hjälpta av.”

Kent Olsson
Revisor
Sundsvall

”Köpte ett 11 kilos tyngdtäcke och det funkar perfekt! Min handikappade dotter (vuxen) har ett 8 kilos kedjetäcke det funkar bra det med!”

Leena Gustafsson
62 år
Anhörig anställd
Spånga

”Jag har haft stora sömnproblem i många år och vant mig vid att inte sova mer än 5-6 timmar per natt. Har tänkt att ‘det får man väl leva med’. Jag är numera pensionär men har tidigare arbetat som arbetsterapeut. Jag kände till vikttäcken sedan tidigare då jag i arbetet läst en uppsats om nyttan med vikttäcken.

Jag tänkte redan då skaffa ett täcke men så jag såg att de kostade 8000 kronor. Det tyckte jag var för dyrt. När jag så såg annonsen i PRO om CURA-täcket till ett fantastiskt pris så slog jag till, ett beslut jag inte har ångrat. Helt plötsligt så kan jag sova sju timmar och mer per natt vilket var omöjligt tidigare. På min inrådan så har flera i släkten löst sina sömnproblem med CURA-täcket.”

Lotta Eriksson
Pensionär
Örebro

”Det bästa med täcket är att jag ligger stilla, blir mer avslappnad när jag inte vrider och vänder mig hela tiden. Jag sover mycket bättre! Hjärnan ställer nog in sig på att ligga stilla, vilket jag har problem med i vanliga fall. Jätteskönt att ’burra in sig’!”

Madeleine Lindmark
61 år
Sjukpensionär
Färjestaden

”Jag fick prova ett CURA-täcke och blev omedelbart förtjust! Jag minns att jag direkt upplevde den omslutande känslan på ett positivt sätt; det kändes som om någon höll om mig!

När jag använder mitt CURA-täcke känner jag lugn. Jag har under en tid sovit rätt dåligt och snurrat runt mycket under nätterna. Nu sover jag bättre och tryggare. Jag använder CURA Pearl och upplever att det håller en bra temperatur. Det blir inte för varmt när man skall sova. Även min son älskar CURA-täcket; så till den milda grad att jag nu står utan eget täcke!”

Madelen Engström
Personlig assistent
Alnö

”När man jobbar på natten, är sömnen på dagen viktig. Jag är väldigt glad för mitt CURA-täcke. Hurra för CURA!”

Majbritt Nielsen
54 år
Jobbar inom äldrevård
Ljungbyhed

”Tidigare har jag snurrat runt som en propeller i sängen om nätterna. Med CURA-täcket kommer jag till ro snabbare och upplever att jag vaknar piggare.

Numer slipper jag även lakan som korvar och flyttar sig!”

Malin Engström
Personlig assistent
Alnö

”Bästa investeringen på länge!”

Maria Lindberg
Billesholm

”Jag köpte CURA Pearl till dottern som har svårt att sova. Sedan första natten sover hon hela nätterna och hon tycker det känns som om hon blir kramad natten igenom.”

Marie Eriksson
Ljusdal

”Jag älskar verkligen mina Pearl-täcken! Numer sover jag som en stock, men det tog ungefär en vecka att vänja sig. Jag kan verkligen rekommendera att använda ett tyngdtäcke!”

Marie-Louise Bjärstedt
Lomma

”Jag avskyr när Facebook blir ett reklamblad och brukar aldrig falla för deras lockrop, men när det gäller tyngdtäcket gjorde jag ett undantag. Jag mindes hur min mormor lade två tunga trasmattor på mitt täcke när jag var liten. Det var väl mest för att jag inte skulle frysa ihjäl i vinternatten, och fick mig att ligga blick stilla hela natten för att inte hamna utanför det uppvärmda området. Nu har jag sovit gott under tyngdtäcket i tre nätter. Kroppen minns! Och som sömnmedel är det helt utan biverkningar.”

Svea Margareta Burman
80 år
Pensionerad gymnasielektor
Umeå

”Jag har haft problem med sömnen så länge jag kan minnas. Med CURA-täcket tar det bara någon minut innan jag somnar!”

Sven Stigart
Saltsjöbaden

”Efter tre månader med mitt CURA-täcke är jag fortfarande lika nöjd, sover gott varje natt”.

Thérèse Pramberg
63 år
Biträdande förskolechef
Bälinge

”Innan jag började använda tyngdtäcket hade jag svårt att varva ner och jag hade även flera uppvak per natt. Jag upplever att jag sover djupare nu och orkar bättre med arbete, träning och familjelivet.”

Victoria Sohlin
Sjuksköterska
Sundsvall

”För mig var en god natts sömn länge att betrakta som en lyxupplevelse. Jag led av en hel del oro på grund av utmattningsdepression. Redan första natten med mitt CURA-täcke sov jag drygt åtta timmar och upplevde lugn och befrielse.”

Markus Hägglund
30 år
DJ
Korsta

Jag älskar mitt 10-kilos täcke. Till sommaren byter jag till 6-kilos täcket. Jag är nöjd med att sova gott.

Ann-Louise King
66
Pensionär
Köping

Tyngdtäcket är mitt bästa köp någonsin! Har inte sovit så här bra på 22 år. Jag älskar mitt täcke och längtar efter att få gå och lägga mig!

Anja Jakobsson
Kiruna

Redan första natten märkte jag stor förbättring på min sovkvalitet och sov som en prinsessa. Vill aldrig tillbaka till duntäcket!

Anitha Wretling
60+
Kommunikationschef
Eskilstuna

Eftersom jag lider av fibromyalgi har jag svårt att slappna av och somna. Med CURA-täcket somnar jag snabbare och kommer ner i varv. Underbart!

Ulrika Åhlén
42
Elevassistent
Oskarsström

Skicka in din feedback:

Obligatorisk

Vad är ditt för- & efternamn?
Hur gammal är du?
Vi vill gärna veta vad du jobbar med
Vart bor du?
Hur upplever du CURAs produkter? Sover du bättre? Är det lättare att slappna av? Berätta gärna för oss om dina upplevelser!
Skriv din emailadress. Din e-postadress kommer inte att publiceras.
Lämna gärna ditt stjärnbetyg, 1 till 5!