Image

Malin Johansson


Jag har tränat hela mitt liv och har över 20-års erfarenhet med mig i bagaget. Allt från elitträning till motionär. Jag har själv tävlat på hög nivå både i gymnastik, friidrott och fitness. Jag ser kosten som en otroligt stor del i träningen och inriktar mig på både viktminskning och viktökning.

Min stora passion är träning och hälsa samt att jag älskar löpning, yoga, styrketräning och en mängd andra aktiviteter. Detta har jag gjort sen mycket tidig ålder. Jag älskar och brinner att se människor att lyckas, ge dem rätt verktyg för att nå hela vägen fram.

Träningsfilosofi: “Tillsammans skapar vi en livsstil genom att hitta de rätta verktygen för att du ska lyckas och nå ditt mål. Jag kommer finnas vid din sida, ramlar du fångar jag dig! Genom engagemang, glädje och hjärta tar vi oss hela vägen.”

"Dålig sömn bryter ner din träning"


Sömn och träning är två väldigt bra verktyg för att underhålla en god hälsa. Men om du sover dåligt får kroppen ingen återhämtning och din träning är bortkastad. Dålig sömnkvalitet leder till muskelförlust och ökat fett.

Sömnen är en av de viktigaste delarna när vi tränar, men du uppfattar kanske inte kroppens signaler om att du är trött. – Sover du inte tillräckligt får din kropp inte den energi den behöver och kan inte ladda upp batterierna inför nästa träningspass. Slarvar du med din sömn kan du förlora allt du har byggt upp, säger personliga tränaren och kostrådgivaren Malin Johansson.

Sov för att bli gammal

Det finns många unga och medelålders som tänker att ”sova kan man göra när man blir gammal”. Sanningen är tvärt om – om du sover för lite kan det kosta dig din hälsa senare i livet.
– Sover du för lite är det garanterat inte bra för din kropp, och inte för hjärnan heller. Jag vet själv hur viktigt det är att sova eftersom jag gjorde misstaget själv att inte sova ordentligt. Jag insåg att jag var tvungen att sätta punkt för alla sena nätter framför datorn och teven för att orka med min hårda träning. Efter 3 veckor slarvande med sömnen kände jag att jag höll på att köra sönder mig totalt. Du behöver din sömn och slarvar du med den kan det vara svårt att hitta tillbaka, säger Malin.

Viktig byggsten

Kost och träning har länge varit byggstenarna för att bygga upp en sund kropp, men nu har studier visat att sömnen är minst lika viktig.
– Vilar du inte din kropp får du inte ut några bra resultat av din träning, precis som om du skulle slarva med maten. Får du inte tillräckligt med sömn försämras humöret, vakenhet, uppmärksamhet, koncentration, inlärningsförmåga och de flesta andra högre funktioner. Kort sagt, att sova för litet motverkar många av de mål vi har för ett sunt liv, säger Malin Johansson.

Fått bättre sömn med tyngdtäcke

Malin Johansson har i sitt arbete som personlig tränare träffat både vuxna och barn som fått en förbättrat sömn med hjälp av tyngdtäcken.
– Det finns flera studier som har visat att tyngd mot kroppen har en lugnande effekt för många. När det skapas ett mjukare tryck mot kroppen vid sömnsvårigheter så har detta visat på att vi blir mer avslappnade, finner ro och kan uppfattas som ”sövande” effekt.