Quality Hotel Sundsvall i unikt samarbete med CURA of Sweden

Alexander SalipurAktuellt

(Sundsvall 2019-02-28) Som första hotell i världen kan nu Quality Hotel Sundsvall från och med 1 mars erbjuda sina gäster möjligheten att sova under ett tyngdtäcke. Ett tyngdtäcke är en viktad filt som via sin tyngd applicerar tryck på kroppen och simulerar känslan av att bli omfamnad. Tyngdtäcken har länge använts inom terapi men har nu blivit tillgängliga även utanför vården för att lindra framför allt sömnproblematik.

– Vi tänker självklart på hur vi kan förhöja gästernas upplevelser hos oss säger Ralph Lindberg, VD på Quality Hotel Sundsvall. En god natts sömn är viktig och vi får mycket beröm för våra sköna sängar. Nu vill vi ta det ett steg längre och inleder ett samarbete med CURA of Sweden där vi erbjuder våra gäster möjligheten att sova en natt med ett CURA-täcke. Vi kommer inledningsvis att ha några rum som är bäddade med ett CURA-täcke men det finns också möjlighet att som hotellgäst hyra dem i vår reception till ett förmånligt pris i samband med sin vistelse hos oss. Det här ger gästen en möjlighet att få prova täcket innan ett eventuellt köp. Med det här samarbetet vill vi erbjuda våra gäster att, om möjligt, sova ännu bättre hos oss, säger Ralph Lindberg, VD för Quality Hotel Sundsvall.

Läkaren och Professorn Kerstin Uvnäs Moberg är pionjär inom forskning om må-bra-hormon, välbefinnandets hormon, och en av de första att lyfta dess sociologiska och fysiologiska effekter. Hon menar att tyngdtäcken stimulerar receptorerna i huden på liknande sätt som vid massage då de med sin tyngd frisätter må-bra-hormon.

– Alla som vill slappna av och sova gott kan använda CURAs täcken. Tyngdtäcken har använts i över tolv år inom svensk hälso- och sjukvård, och användarna berättar att de känner sig lugnare och sover bättre hela natten när de använder ett tyngdtäcke. Nu gör vi dessa avslappningstäcken tillgängliga även utanför vården, så att alla kan få dra nytta av dem. På CURA har vi en långsiktig ambition att förbättra folkhälsan genom att kunna erbjuda ett hjälpmedel till bättre sömn för alla som så önskar. Ett viktigt led i detta är vårt samarbete med Quality Hotel Sundsvall, säger Johanna Ehnberg, Marknadsansvarig på CURA of Sweden.

Quality Hotels är en del av Nordic Choice Hotels, en av Nordens ledande hotellkedjor med en årlig omsättning på mer än 6,2 miljarder och över 9 200 anställda. Quality Hotels är attraktiva fullservicehotell med fokus på kurser, konferenser och möten. De ligger i centrum av mindre och mellanstora städer, i utkanten av de största städerna och vid centrala flygplatser i Skandinavien. Kedjans löfte till sina kunder är ”It’s taken care of.” Quality har 54 hotell i Norden. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001.