Tvätta tyngdtäcke – en guide!

Tvätta tyngdtäcke – en guide!

Om du tar hand om ditt CURA-täcke på rätt sätt kan du njuta av det i många år. Här har vi sammanställt allmänna råd och tips om hur ditt tyngdtäcke bör tvättas.
Image

Allmänna råd

Användning
Det finns inget rätt eller fel sätt att använda ditt tyngdtäcke – det är du som känner vad som passar dig bäst. De allra flesta av våra kunder använder sitt täcke varje natt, men det finns även de som bara använder det när de känner sig uppe i varv och har svårt att somna. Många använder även täcket i soffan för att varva ner en stund innan läggdags. För detta ändamål finns även våra tyngdfiltar.
Med eller utan påslakan
Vi får ofta frågan om man ska använda våra tyngdtäcken med eller utan påslakan. Det är naturligtvis en smaksak, men eftersom det är enklare att tvätta ett påslakan än ett helt täcke rekommenderar vi att du använder påslakan. När man bäddar ett tyngdtäcke med påslakan kan det hända att täcket far runt lite inuti påslakanet. Av den anledningen erbjuder vi specialdesignade påslakan som kan fästas samman med våra tyngdtäcket. Våra påslakan finns i olika färger och storlekar av bomull, bambu och Tencel™ lyocell och kommer alltid tillsammans med örngott. Lär mer om våra påslakan.
Bäddning
För att undvika slitage i axlar och rygg, på grund av täckets tyngd, rekommenderar vi att man lägger täcket på en plan yta och trär på påslakanet en liten bit i taget. Vi kör av våra påslakan medföljs särskilda instruktioner om hur du enklast fäster samman påslakan och täcke.

Tvättråd

Tvättråd för tyngdtäcken i serien CURA Pearl
Alla CURA-täcken är tvättbara. CURA Pearl Classic och CURA Pearl Eco kan både tvättas i 60 grader maskintvätt och centrifugeras med lågt varvantal. För CURA Pearl Basic rekommenderar vi 40 grader maskintvätt. Ingen av CURA Pearl-modellerna får torktumlas eller strykas. Därför rekommenderar vi eftertorkning i rumstemperatur eller utomhus. Täcket ska alltid sträckas ut i längd och bredd efter tvätt. CURA Pearl-modellerna kan även kemtvättas, men inte i starkare kemikalier än perkloretylen. Använd inte blekmedel.
Tvättråd för CURA Cozy
Även CURA Cozy kan tvättas i 60 grader maskintvätt och centrifugeras med lågt varvantal. CURA Cozy kan även torktumlas på låg eller medelhög värme, men får inte strykas. Täcket ska alltid sträckas ut i längd och bredd efter tvätt. CURA Pearl kan även kemtvättas, men inte i starkare kemikalier än perkloretylen. Använd inte blekmedel.
Frysning som ett alternativ
Ett alternativt tvättråd för CURA-täcken under vintern är frysning. Häng ut täcket i minusgrader på balkongen, altanen eller lägg det i snön för att effektivt eliminera bakterier och kvalster.

Image