ButikCURA® Pearl tyngdtäcke

Pearl är ett flexibelt täcke med kiselpärlor, från 3 till 13 kg. Yttertyg i 100% bomull. Ett svalare täcke för den som inte vill bli varm om natten.
Mått: 150 x 200 cm
Färger: Vit, Sand, Marinblå, Mörkgrå, Ljusgrå

 • 0 out of 5

  Cura Pearl

  1.695 kr2.195 kr Välj alternativ

CURA® Cozy tyngdtäcke

Cozy är ett härligt fibertäcke, från 4 till 20 kg. Tvinnade polyestertrådar skapar vikten i detta tryggetsgivande täcke.
Mått: 150 x 210 cm
Färg: Vit

 • 0 out of 5

  Cura Cozy

  1.795 kr3.595 kr Välj alternativ

 CURA® Pearl Small

Pearl Small är en mindre variant av vårt populära pärltäcke, perfekt för soffan eller kanske till barnen. Vikter: 3 & 5 kilo.
Mått: 100 x 150 cm
Färger: Vit, Sand, Marinblå, Mörkgrå, Ljusgrå

 • 0 out of 5

  Cura Pearl Small

  1.395 kr1.495 kr Välj alternativ

Köp nu – betala sista januari 2019!

Du väljer enkelt att betala med KLARNA när du väljer betalningsalternativ i vår kassa. Vi är glada att kunna erbjuda denna möjlighet under hela november och december!

Vilken vikt ska man välja?

Vi rekommenderar den så kallade 10%-regeln – att man väljer ett täcke som motsvarar ungefär 10% av sin egen kroppsvikt. En person på 80 kg väljer då täcket som väger 8 kg. Men detta är bara en rekommendation och vissa trivs med lättare eller tyngre täcken.

Pearl vs. Cozy

Vilket täcke ska man då välja? Det handlar naturligtvis om tycke och smak, men skillnaden mellan Pearl och Cozy kan sägas vara att Pearl är ett mer flexibelt täcke som passar lika bra i soffan som i sängen. Det är svalare än Cozy eftersom den släpper igenom mer ”luft” genom fyllningen som ger tyngden.

Cozy är ett varmare täcke som passar den som lätt fryser vid sänggåendet och under natten.

Båda täcken ger samma effekt på din kropp, d.v.s. Deep Pressure Touch Stimulation (DPTS) Denna process får oss sannolikt att producera oxytocin ( ‘må bra-‘ och ‘lugn och ro-hormonet’ ). Om vi har höga nivåer kortisol (stresshormoner) i kroppen blir det svårt att komma till ro och sömnen blir orolig under natten, blodsockret stiger osv. Det är helt enkelt viktigt att kortisolnivån inte ligger så högt när vi ska sova och det enda som kan ta ner kortisolnivån till lagoma nivåer är det kroppsegna hormonet oxytocin – vars produktion stimuleras av DPTS.