Om tyngdtäckenOm tyngdtäcken

Drygt tio års positiva erfarenheter från sjukvården

För över 3 miljoner svenskar är det ingen självklarhet att vakna pigg och utvilad. Allmän oro och stress eller för många måsten och deadlines att leva upp till. Orsakerna är otaliga till varför så många har svårt att komma till ro vid sänggåendet, något som ofta leder till ofrivilliga uppvaknanden nattetid med försämrad sömn- och livskvalitet som följd.
Nu kan problemen snart vara ett minne blott tack vare drygt tio års erfarenheter och användning inom sjukvården av så kallade tyngdtäcken.

Studier visar att de lugnande må-bra-hormonerna Oxytocin och Serotonin ökar vid DPTS (Deep Pressure Touch Stimulation). Detta får till följd att halten av stresshormonet Kortisol minskar, samtidigt som halten av sömnhormonet Melatonin i kroppen ökar.
Genom Cura-täckets vikt, omslutande och flexibla konstruktion uppnås den positiva DPTS-effekten helt naturligt, varför användaren kommer till ro, får en mer effektiv djupsömn, vaknar utvilad och helt enkelt mår bättre.

Sömn, kost och motion – våra tre grundpelare för god hälsa

Det är lätt att bortprioritera sömnen då det finns så mycket annat i livet vi måste hinna med. De flesta av oss har fullt upp med arbete, träning, barn och familj, och glömmer bort att en god nattssömn är minst lika viktig som bra kost och motion för vår mentala och fysiska hälsa.

Sömnforskaren Torbjörn Åkerstedt anser att det är hög tid att vi på allvar börjar se på sömnvanor som en central livsstilsfaktor i sig, vid sidan av matvanor, fysisk aktivitet, rökning/rökfrihet och alkoholanvändning. Han menar att det behövs större insikt om sömnens betydelse såväl bland arbetsgivare, beslutsfattare och hälso- och sjukvårdsfolk som hos var och en av oss som privatpersoner.
– Intresset för frågor om sömn, stress och trötthet har ökat på senare år och det är glädjande. Men fortfarande är sömnen undervärderad som livsstilsfaktor, kanske för att den är gratis?

Tidigare handlade sömnforskning främst om hur sömn regleras, dygnsrytmens och arbetstidernas betydelse samt hur sömnbrist påverkar oss på kort sikt.

– Först nu börjar vi förstå att sömnen är en bas för långsiktig hälsa, menar Torbjörn Åkerstedt.

CURA-täcket passar alla!

Cura tyngdtäcke är en produkt som passar alla; inte bara dig som lider av dålig sömn på grund av medicinska orsaker. Tyngden, trycket och den omslutande effekten ger kroppen en mängd positiva känslor som bidrar till bättre sömnkvalitet. Som en varm och mjuk omfamning.

Forskningen visar att tyngdtäcken kan bidra till:
• Bättre sömnkvalitet
• Längre tid i djupsömn
• Jämnare andning
• Stabilare blodtryck
• Ökad trygghetskänsla
• Mer daglig energi