Always free delivery and home delivery over 50€
Split up your payment with Klarna
90% experience better sleep with the CURA duvet
Always free delivery and home delivery over 50€
Split up your payment with Klarna
90% experience better sleep with the CURA duvet
Always free delivery and home delivery over 50€
Split up your payment with Klarna
90% experience better sleep with the CURA duvet

Våra certifieringar

På CURA of Sweden är trygghet och kvalitet av högsta vikt. Därför har alla våra produkter genomgått en stor mängd olika kvalitetstester samt att vi säkerställer att både produkterna och produktionen möter högt ställda krav för hälsa, säkerhet, funktion, miljöhänsyn och arbetsförhållanden. Här nedan går vi igenom alls våra certifieringar och vad de betyder.

CE-märkning

Alla produkter från CURA of Sweden är CE-märkta, vilket betyder att både CURA och tillverkare vi samarbetar med intygar att alla produkter uppfyller EU:s grundläggande krav inom hälsa, miljö, och säkerhet. Märkningen innebär även att CURA of Sweden försäkrar att våra produkter stämmer överens med kraven som finns i relevanta direktiv med tillsyn av bland annat Arbetsmiljöverket, Konsumentverket och Läkemedelsverket. Läs mer om vad CE-märkning innebär på Svenska Institutet för Standarders hemsida. 

SMETA-Sedex

CURA of Sweden är medlem i Sedex, vilket är en global medlemsorganisation som arbetar för att förbättra och hantera arbetsförhållandena i globala försörjningskedjor. Den digitala plattformen möjliggör ett effektivt sätt för företag att dela och hantera revisioner i leverantörskedjor. 

Sedex hjälper alltså företag att främja och förbättra ansvarsfulla, etiska och hållbara affärsmetoder. SMETA står för Sedex Members Ethical Trade Audit och är ett etiskt granskningsformat som omfattar nyckelområden som arbete, miljö, affärsetik samt hälsa och säkerhet.

Läs mer om SMETA Audit här.

CE logo

Uppfyller EU:s hälso-, miljö- och säkerhetskrav

sedex-information-exchange-limited-logo-vector 2

Ansvarsfulla, etiska och hållbara affärsmetoder

confidence-in-textiles-tested-for-harmful-substances-vector-logo 2 2

Noggrant testade för kemikalier i hälsoskadliga halter

STANDARD 100 by OEKO-TEX®

STANDARD 1 by OEKO-TEX® är ett oberoende globalt test-och certifieringssystem för textila rå-, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Samtliga produkter från CURA of Sweden är certifierade med STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Detta säkerställer att alla våra produkter uppfyller höga humanekologiska krav, vilket innebär att samtliga textilier i våra produkter är fria från ohälsosamma kemikalier.

Certifieringen betyder alltså att varje textil, tråd och stoppning i våra produkter noggrant har testats och är ofarlig för människors hälsa. Listan på förbjudna kemikalier innehåller både ämnen som är förbjudna och som har lagligt fastställda begränsningar, samt kemikalier som har vetenskapligt bevisats eller som misstänks ha negativa hälsoeffekter.

MADE IN GREEN by OEKO-TEX®

Alla våra produkter är även certifierade med MADE IN GREEN av OEKO-TEX®, som i sin tur säkerställer samma höga standard som STANDARD 100, samt att textilprodukten har tillverkats med hållbara processer under socialt ansvarsfulla arbetsförhållanden. Detta ger konsumenter ett verktyg att enkelt kunna välja bort produkter som inte tillverkas på ett hållbart, eller socialt rättvist och ansvarsfullt sätt.

Medicintekniska produkter

Etiskt certifierat dun

EDFA och RFC

EDFA står för The European Down and Feather Association. Dunet i vårt duntyngdtäcke CURA Pearl Premium är certifierat enligt EDFA vilket säkerställer att dunet inte kommer från levande djur. Dunet är även RDS-certifierat, vilket innebär att du kan vara helt säker på att dunet i våra produkter är etiskt producerat och en biprodukt från livsmedelsindustrin.

BSCI

BSCI står för “The Business Social Compliance Initiative” och är ett europeiskt samarbetsinitiativ för att förbättra företags arbetsförhållanden i den globala leverantörskedjan. Här samarbetar företag för att underlätta för medlemmar genom samstämmiga krav ur miljöhänsyn, arbetsvillkor och fabrikskontroller. Detta är alltså ingen märkning i sig utan en standard som innebär en garanti för etiska arbetsförhållanden för alla CURAS leverantörer. 

BSCI ”Code of Conduct” innehåller till exempel regler för vatten, luft och kemikalier, att arbetsvillkor följer ILO:s kärnkonventioner och UN:s Global Compact. Kontroll samt att fabrikskontroller genomförs av ackrediterad tredje part.

Läs mer om BSCI och vad det innebär på Amforis hemsida.

made-in-green-by-oeko-tex-logo-vector v2

Hållbara processer under socialt ansvarsfulla arbetsförhållanden

global-organic-textile-standard-gots-vector-logo

Global Organic Textile Standard är en miljömärkning för ekologiska textilier.

BSCI-Logo 2

Krav för miljöhänsyn, arbetsvillkor och fabrikskontroller

GOTS

Vi använder GOTS-certifierad bomull i våra produkter, vilket innefattar CURA Pearl Classic, CURA Pearl Eco, CURA Pearl Premium samt CURA Påslakanset Bomull och CURA Örngott Bomull. GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en internationell miljömärkning för ekologiska textilier. Märkningen omfattar hela livscykeln från råvara till färdig textil där krav ställs på bland annat kemikalier, paketering, märkning och distribution samt arbetsförhållanden i fabrikerna.

Medicinteknisk produkt

Våra tyngdtäcken och tyngdfiltar är registrerade som medicintekniska produkter hos Läkemedelsverket. Definitionen av vad som är en medicinteknisk produkt styrs av EU:s medicintekniska direktiv och lagen om medicintekniska produkter. Detta omfattar en mängd olika artiklar och produkter vars syfte exempelvis är att förebygga, lindra och behandla skador och sjukdomar. Läs mer på Läkemedelsverkets hemsida.

Follow our newsletter

Subscribe and get 15% discount!

CURA of Sweden

CURA of Sweden AB 

Gärdevägen 11

856 50 Sundsvall

Sweden

info@curaofsweden.com

Phone : +46 (0)10 - 10 100 24

Opening hours: Mon-Fri 9-16, Closed for lunch 12-13 (UTC + 1:00)

Klarna
Mastercard
Visa
Secure E-commerce